ForsidenKalenderOppskrifterLinkerDokumenterBilder
(Innlegg i Bloggen legges inn fortløpende. Så er det et innlegg du ikke finner, søk etter det litt lenger nede på høyre side).

Grønnkål og salt kjøtt

Grønnkål

Oppskrift innsendt av Anne-Christine Holmen Eichler: Hun skriver: – Dere etterlyste en oppskrift for grønnkål. Her er en etter tysk inspirasjon. I Tyskland spiser man dette nærmest som vi spiser lutefisk om høsten. Riktig festlig!

RELATERT INFORMASJON:
Grønnkål og grønlangkål (oppskrift)
Fakta om grønnkål (frukt.no)
Grønnkål (Wikipedia)

Grønnkålen MÅ vært frossen før bruk, for da smaker den MYE bedre! Nå har frosten gjort denne jobben på jordet for oss, vi slipper å dypfryse den. Og den blir lett å dele i småbiter bare ved å ”brekke” opp. Ikke bruk de tykke stenglene.

  • 1 stor finhakket løk stekes lett i olje
  • ha i ca 300 gr grønnkål, findelt etter dypfrysing, og 3 dl vann sammen med
  • 500 gr salt(ev også røkt) sideflesk i biter og litt pepper etter smak
  • La koke ca 20 min, til grønnkålen er myk.
  • Ta ut sideflesk og gjør kraften tykk enten ved å ha i 3 – 4 ss lettkokte havregryn eller en rå fint reven potet. * * Krydre med ca 1 teskje reven muskatnøtt og la koke noen minutter.
  • Ha i kjøttet igjen og server med poteter.

Dette er et kraftig måltid som smaker godt på en kald høstdag!

Vist 1231 ganger. Følges av 1 person.

Nye bilder