ForsidenKalenderOppskrifterLinkerDokumenterBilder
(Innlegg i Bloggen legges inn fortløpende. Så er det et innlegg du ikke finner, søk etter det litt lenger nede på høyre side).

Gode grønnkåloppskrifter

Jeg har eksperimentert litt med grønnkålen fra Øverland i det siste, og vil gjerne dele et par oppskrifter som ble skikkelig gode, synes jeg. Beklager at målene er litt upresise, men jeg er en øyemål+smake-kokk.

Pastasaus med grønnkål og sopp

1-2 fedd fersk hvitløk
1 gul løk
en god del sopp, gjerne kantarell + champignon
3 store blader grønnkål
matfløte
litt vann
evt. litt sitronsaft
salt, pepper
ekte smør til steking

Gjør således: Finhakk hvitløk og løk og surr det i smør før du tilsetter renset og oppdelt sopp. Krydre med salt og pepper. La det steke på god varme til all fuktighet er fordampet (men pass på at løken ikke svir seg). Tilsett finhakket grønnkål, demp varmen og la det surre noen minutter. Tilsett matfløte og en skvett vann til konsistensen blir slik du liker den. La det surre en liten stund på svak varme, etterfyll evt. med litt mer vann og/eller fløte hvis den blir for tykk. Smak til med salt og pepper, og evt. litt sitronsaft for friskhet. Serveres varm over fersk pasta, gjerne tagliatelle. Godt med litt revet fersk parmesan over og en salat ved siden av.

Den neste retten ble til fordi jeg ikke hadde østerssaus i huset og dermed ikke kunne bruke Per Christians fristende oppskrift på Grønnkål med asiatisk vri.

Grønnkål med sesamvri

1 fedd fersk hvitløk
1 liten gul løk
2-3 store blader grønnkål
litt vann
salt, pepper
ca. 1 ss soyasaus
ca. 1 ts sesamolje
sesamfrø
olje til steking

Gjør således: Rist først sesamfrø i en tørr, varm panne til det begynner å lukte nøtteaktig, men ikke svidd (det smelter fettstoffene i frøene og gir mer smak). Sett sesamfrøene til side. La finhakket hvitløk og løk surre i litt olje (feks raps- eller solsikkeolje som ikke avgir smak), før du tilsetter finhakket grønnkål, litt vann og salt og pepper. La det surre noen minutter. Tilsett soyasaus og sesamolje. La det surre litt til før du blander inn de ristede sesamfrøene og serverer.

Vi brukte retten ved siden av fiskegrateng, og tipper den vil smake kjempegodt til stekt laks.

Vist 691 ganger. Følges av 1 person.

Nye bilder