ForsidenKalenderOppskrifterLinkerDokumenterBilder
(Innlegg i Bloggen legges inn fortløpende. Så er det et innlegg du ikke finner, søk etter det litt lenger nede på høyre side).

Sommerrapport fra Øverland

Vår daglige leder Anja Bruland har oppsummert sesongen så langt. Under er en rapport fra i følge henne selv Øverlandels kontorrotte

Vi har fått et hint om at det er ønskelig å vite litt mer om hvordan denne sesongen egentlig går for andelslandbruket vårt, hva som går bra og hva som ikke går så bra. Det kan vi jo godt si noe om. Selve dyrkingen bør Kurt fortelle om, jeg er dessverre ikke i åkeren så ofte som jeg hadde likt, siden jeg har en egen åker på andre siden av byen som tar det meste av min tid.

RELATERTE SAKER:
Gartner Kurt sin oppsummering av sesongen så langtHøstemeldingen

Byggesaker og graving
Det er ikke til å stikke under en stol at mye av tiden til kjernegruppen går til alle byggesakene rundt oss i år. Det har den gjort siden i vår, og det er ikke over ennå. Det er mange forskjellige aktører inne i bildet, og vi har måttet jobbe for å skaffe oversikt og informasjon. Og når vi har fått informasjon og noenlunde oversikt, har vi brukt mye tid på å diskutere hvordan vi skal reagere. Hva skal vi akseptere, hvor skal vi kompromisse og hvor skal vi protestere? Og skal vi klage eller søke erstatninger?
Vi prøver hele tiden å gjøre det som gavner Øverlandel, på kort sikt, men også på lang sikt. Mange av disse aktørene bør vi ha et godt forhold til også i fremtiden, samtidig som vi må beskytte det vi mener er viktig. Altså, ikke bare enkelt, men vi gjør så godt vi kan.

Nytt regnskapssystem
Av andre ting, jobber vi med å innføre nytt regnskapsprogram med ny regnskapsfører. Knut Hallvard Tufte er ny andelshaver i år, og skal føre regnskapet vårt. Vi ønsker mer automatikk i prosessen rundt innmelding, betaling og ventelister, slik at det tar mindre tid for daglig leder, samtidig som det blir færre rom for feil. Vi tror også at det er på tide at dere får faktura når dere har meldt dere på, så det kommer nok til neste år.

Nytt oppalsdrivhus
Det har vært snakket om nytt oppalsdrivhus en stund, og jeg mener at denne vekstsesongen har vist at det vil bli viktig, og at det faktisk haster. Kurt har ikke hatt gode nok forutsetninger for godt oppal i år, og noen av plantene bærer preg av det. Vi har brukt dialogen med utbygger av flisfyr til å få lagt inn en mulighet for å kunne kjøpe miljøvennlig oppvarming til et slikt drivhus i fremtiden, og det er et prosjekt som jeg ønsker å jobbe med utover høsten. I motsetning til byggesaker og regnskapsystemer, er dette noe jeg synes er gøy og inspirerende

Nå skal jeg ikke slite dere ut med side opp og side ned, jeg tror jeg har fått med de største linjene.
Jeg håper dere alle har en fin sommer, hvor dere enn er. Her i Oslo-området, har vi ennå de fineste sommerdagene til gode, for de har vi ikke sett så mye til ennå.. Jeg gleder meg!

Vist 251 ganger. Følges av 1 person.

Nye bilder