ForsidenKalenderOppskrifterLinkerDokumenterBilder
(Innlegg i Bloggen legges inn fortløpende. Så er det et innlegg du ikke finner, søk etter det litt lenger nede på høyre side).

Salt lammekjøtt, løk, aprikoser og grønnkål

(Grønnkål)

Det å lage mat på råvarer i sesong er alltid et godt utgangspunkt for å lykkes med sluttresultatet.
Nå er det ferskt lam å få kjøpt og Kurt har åpnet for høsting av grønnkål og fersk hvitløk. Jeg fant denne spennende oppskriftenBBC FOOD.

RELATERT INFORMASJON:
Denne uken åpner Kut opp for høsting av grønnkål. Grønnkål er en fantastisk grønnsak som du nesten ikke finner i butikken. Den må du som regel dyrke selv. I følge New York Times så er grønnkål noe av det sunneste du kan spise?. Nettstedet Din Mat har laget en flott temaside om grønnkål. Noen hevder
sågar at grønnkål burde vært solgt på apoteket.

DETTE TRENGER DU FOR MIDDAG TIL 1 PERSON:
( for 1 person fordi det er mest logisk! 6 av 10 husholdninger i Norge er på 1 eller 2 personer)

  • 1 ss olivenolje
  • 1 løk hakket
  • 1 hvitløk hakket
  • 100 gram salt lammekjøtt i terninger
  • 50 gram tørkede aprikoser delt i to
  • 1 klype tørkede flak av chili
  • 1 ss soyasaus
  • maldonsalt
  • nykvernet pepper
  • 1 neve med blader av grønnkål

SLIK GJØR DU:

  • Varm olivenoljen i woken
  • Ha i løken og surr den myk, 3- 4 min
  • Ha i hvitløk og surr videre, 1 min
  • Ha i lammekjøttet og stek til du har brunet alle sider
  • Ha i aprikoser, chiliflak, soyssaus slat og pepper og la et surre i 5 minutter
  • Grønnkålen skylles og kokes i lettaltet vann i 3-4 minutter
  • Dandér grønnkålen som en seng på en varm tallerken
  • Ha blandingen fra woken over

Grønnkål kan brukes som salat, kokt i supper eller stuinger, smørdampes, kokes eller stekes.

Vist 683 ganger. Følges av 1 person.

Nye bilder