ForsidenKalenderOppskrifterLinkerDokumenterBilder
(Innlegg i Bloggen legges inn fortløpende. Så er det et innlegg du ikke finner, søk etter det litt lenger nede på høyre side).

Øverlandel Økohelg, januar 2014

Velkommen til Øverland Andelslandbruks Økohelg den 18. – 19. januar 2014
Sted: Steinerskolen i Oslo, Flyveien 2, ca 10 min. å gå fra Hovseter T- bane st.

Lørdag 18. januar – Kursdag (for info og priser se lenger ned)
10.00–13.30 Baking med gamle kornsorter
10.00–14.30 Ølbryggerkurs
11.00–12.00 Jucing & green smoothies
12.00–12.30 Felles lunsjpause (ta med matpakke, vi holder drikke)
12.30–13.30 Microgreens og markkompostering
13.30–16.30 Melkesyregjæring

Søndag 19. januar – Seminar (Pris 100,- for medlemmer av Øverland
andelslag, 150,- for andre eller 200,- i døra inkl. varm lunsj)
10.00–10.45 «Aldring hos bier», ved Randi Aamodt, tidl. forsker ved UMB
10.00–10.45 “Energi og Miljøplan for Bærum kommune” ved Bertil Gustafsson, FIVH
11.00–11.45 «Hønsehold», ved Tone Skaug og Hallgeir Skjørdal, bonde
11.00–11.45 ”Sopp- og nyttevekster” ved Sofie Railo
11.00–11.45 “Permakultur i Bærum” ved Eivind Wiggen Bjørkavåg
12.00–12.45 ”Utegris på Svartskog” ved Hilde Aukrust, bonde
12.00–12.45 ”Mikrolivet i jorda på Øverland” ved Kristian Ormset, Vital Analyse
13.00–14.00 Varm Lunsj
14.00–14.45 ”Gammel norsk spælsau” ved Johan Persbråten, bonde
14.00–14.45 ”Gamle grønnsaker på en ny måte” ved Tom H. Eckell, gartner Århus andelsgård
15.00–15.45 ”Med mini-ku på Svartskog” ved Hilde Aukrust, bonde
15.00–15.45 ”Etiske banktjenester” ved Lars Hektoen, Cultura Bank
50 påmeldte til seminar pr. 13/1

Baking med gamle kornsorter:
Johan Swärd dyrker korn biodynamisk på Brandbu, han lærer oss om våre gamle kornsorter og
hvordan man baker med dem.
0 ledige plasser av 20 og 300,- for kurset
Ølbryggerkurs:
Øyvind Gulbrandsen viser oss hvordan man brygger øl med humle. Det blir også et treff den
30. januar for å tappe øllet.
0 ledig plass av 10 og 400,- for kurset
Jucing & green smoothies:
Helge Borchsenius forteller og viser hvordan du kan lage juice og smoothies av grønnsaker og
frukt.
13 ledige plasser av 20 og 150,- for kurset
Microgreens og markkompostering:
Helge Borchsenius viser hvordan du kan dyrke / spire frø og hvordan du kan komposter
matavfall på kjøkkenbenken med meitemark.
13 ledige plasser av 20 og 50,- for kurset
Melkesyregjæring:
Rita Amundsen lærer oss om melkesyregjæring av grønnsaker, men også hvordan du kan lage
din egen drikk av kefirkorn eller lage kombucha te.
3 ledige plasser av 20 og 300,- for kurset

Hilsen oss i Økohelggruppa,
Bjørn Hasselberg, Ineke Zaat, Håkon Amundsen, Mette W. Jacobsen og Kurt Oppdøl.

For påmelding til et kurs på lørdagen eller deltakelse på seminaret på søndagen send en epost til:
kurtopp (at) gmail.com innen mandag 13. januar 2014 og giro kommer i epost.
(bytt ut (at) med @ og uten mellomrom på hver side)

Vist 1180 ganger. Følges av 1 person.

Samtalen er stengt

Stengt av Kurt O. (onsdag 5. februar 2014 kl 13).

Nye bilder