ForsidenKalenderOppskrifterLinkerDokumenterBilder
(Innlegg i Bloggen legges inn fortløpende. Så er det et innlegg du ikke finner, søk etter det litt lenger nede på høyre side).

Viser arkivet for oktober, 2012

Verdens beste tomater!

Med et eple sammen med tomatene så blir de fortere røde

Vi er så begeistret for tomater at vi fylte opp vårt nye drivhus med planter i våres. Grønne og fine har de vært gjennom nesten hele sesongen. På grunn av en kald sommer har modenheten og rødmen utblitt på våre tomater. Men hjelper man litt til så blir de flotte etter et lite opphold i vinduskarmen.

Når vi leser om de som plukker tomater i Sør-Italia og Spania og de norske tomatene som dyrkes frem i i 20 kuldegrater i drivhus på Jæren om vinteren; kan vi nok benevne våre som verdens beste.

Våre er dyrket frem uten unødig bruk av energi, de er dyrket uten tilførsel av sprøytemiddel og den som har dyrket tomatene frem har fått en fair pris for sin jobb. Mye bedre enn tomatdyrkerne sør for Alpene som får luselønn om ikke slavelønn for sitt arbeid.

På tomatøya Finnøy i Rogaland dyrker de også frem tomater med unødig bruk av energi. Det hadde vært mere energisparende å fly tomater opp fra Afrika hevder Fremtiden i våre hender.

Siste uke hadde vi sjamaner fra Sør-Amerika på besøk på gården. De velsignet jorda vår og la oss håpe det har en god innvirkning på kommende vekstsesongen.

Salt lammekjøtt, løk, aprikoser og grønnkål

(Grønnkål)

Det å lage mat på råvarer i sesong er alltid et godt utgangspunkt for å lykkes med sluttresultatet.
Nå er det ferskt lam å få kjøpt og Kurt har åpnet for høsting av grønnkål og fersk hvitløk. Jeg fant denne spennende oppskriftenBBC FOOD.

Les hele oppskriften og lær mer om grønnkål

Hei Bær Elsker!

samme prosedure as last time:

Tirsdag 2/10-2012 fra kl 14.30 & utover… legger vi ut aviser & sprer treflis oppå dem igjen! Så ‘avis spredere’, ‘treflis&trillebår spa-ere/kjørere’, & ‘rake-evner’ SØKES herved! Les mer…