ForsidenKalenderOppskrifterLinkerDokumenterBilder
(Innlegg i Bloggen legges inn fortløpende. Så er det et innlegg du ikke finner, søk etter det litt lenger nede på høyre side).

Viser arkivet for juli, 2012

Sommerrapport fra Øverland

Vår daglige leder Anja Bruland har oppsummert sesongen så langt. Under er en rapport fra i følge henne selv Øverlandels kontorrotte

Vi har fått et hint om at det er ønskelig å vite litt mer om hvordan denne sesongen egentlig går for andelslandbruket vårt, hva som går bra og hva som ikke går så bra. Det kan vi jo godt si noe om. Selve dyrkingen bør Kurt fortelle om, jeg er dessverre ikke i åkeren så ofte som jeg hadde likt, siden jeg har en egen åker på andre siden av byen som tar det meste av min tid.

RELATERTE SAKER:
Gartner Kurt sin oppsummering av sesongen så langtHøstemeldingen

Byggesaker og graving
Det er ikke til å stikke under en stol at mye av tiden til kjernegruppen går til alle byggesakene rundt oss i år. Det har den gjort siden i vår, og det er ikke over ennå. Det er mange forskjellige aktører inne i bildet, og vi har måttet jobbe for å skaffe oversikt og informasjon. Og når vi har fått informasjon og noenlunde oversikt, har vi brukt mye tid på å diskutere hvordan vi skal reagere. Hva skal vi akseptere, hvor skal vi kompromisse og hvor skal vi protestere? Og skal vi klage eller søke erstatninger?
Vi prøver hele tiden å gjøre det som gavner Øverlandel, på kort sikt, men også på lang sikt. Mange av disse aktørene bør vi ha et godt forhold til også i fremtiden, samtidig som vi må beskytte det vi mener er viktig. Altså, ikke bare enkelt, men vi gjør så godt vi kan.

Nytt regnskapssystem
Av andre ting, jobber vi med å innføre nytt regnskapsprogram med ny regnskapsfører. Knut Hallvard Tufte er ny andelshaver i år, og skal føre regnskapet vårt. Vi ønsker mer automatikk i prosessen rundt innmelding, betaling og ventelister, slik at det tar mindre tid for daglig leder, samtidig som det blir færre rom for feil. Vi tror også at det er på tide at dere får faktura når dere har meldt dere på, så det kommer nok til neste år.

Nytt oppalsdrivhus
Det har vært snakket om nytt oppalsdrivhus en stund, og jeg mener at denne vekstsesongen har vist at det vil bli viktig, og at det faktisk haster. Kurt har ikke hatt gode nok forutsetninger for godt oppal i år, og noen av plantene bærer preg av det. Vi har brukt dialogen med utbygger av flisfyr til å få lagt inn en mulighet for å kunne kjøpe miljøvennlig oppvarming til et slikt drivhus i fremtiden, og det er et prosjekt som jeg ønsker å jobbe med utover høsten. I motsetning til byggesaker og regnskapsystemer, er dette noe jeg synes er gøy og inspirerende

Nå skal jeg ikke slite dere ut med side opp og side ned, jeg tror jeg har fått med de største linjene.
Jeg håper dere alle har en fin sommer, hvor dere enn er. Her i Oslo-området, har vi ennå de fineste sommerdagene til gode, for de har vi ikke sett så mye til ennå.. Jeg gleder meg!

Hvordan går det med grønnsakene dine?

Gartner Kurt har gitt oss en oversikt over hva som skjer på åkeren Øverland, en liten oppsummering nå så langt i sesongen midt i fellesferien. Her er hans rapport fra åkeren.

Les mer om vekstsesongen 2012

Omvisninger på ØverlandSiden vi er så innovative og spennende (hihi..) får vi mange forespørsler om omvisninger gjennom sesongen. Siden vår visjon om andelslandbruk inkluderer å bidra til mer av denne måten å dyrke og omsette på, ønsker vi å ta imot de som vil komme til oss. Samtidig er vi litt redd for å bruke andelshavernes penger til dette, ved at de som har lønn hos oss bruker tid til omvisninger. Vi vil heller ikke at man skal ha god råd for å få komme til oss.

Les mer om omvisning på Øverland

Høsttakkefesten 2011


Årets sosiale høydepunkt, høsttakkefesten, blir søndag 9.sept! Det finnes mange bilder fra høsttakkefester her på nettsiden, så alle kan se at det dreier seg om et godt måltid ute ved åkeren, laget av ikkeidetheletatt-reiste grønnsaker, laget og spist i felleskap.

Se bilder og les mer om høstakkefesten

Sitrusmarmelade med svarthyll og sitronmelisse

Blomster fra svarthyll og blader fra sitronmelisse i urtehagen på Øverland ledsaget av noen økologiske sitrusfrukter kjøpt på Mega på Bekkestua ble blandet til en syrlig sommermarmelade. Husk at Coop nå har lik pris på sprøytet og økologisk frukt og grønnsaker. Det gjør valget enkelt.

DETTE TRENGER DU:

  • 6 appelsiner (helst økologiske)
  • 2 sitroner (helst økologiske)
  • 600 gram sukrin
  • 4 ts syltepulver
  • 10 skjermer med svarthyllblomster
  • 2 never sitronmelisse, hakket

SLIK GJØR DU:

Vask appelsinene og sitronene godt, spesielt om du har valgt å bruke sprøytet frukt
(Det beste er å skrubbe de i zalo og skylle godt!)
Fjern det ytterste skallet og del det så smått som du kan
Del frukten i fileter fjerne det meste av det hvite og evt. steiner
Kjør frukten glatt i en blender
Kok opp sammen med sukrin, rør til massen blir gjennomsiktig og blank
Bruk en gaffel og dra av blomstene på sorthyllen
Tilfør syltepulver og blomster av svarthyllen
Kok i ytterligere 5 minutter under omrøring
Ha alt over i rene og varme glass