ForsidenKalenderOppskrifterLinkerDokumenterBilder
(Innlegg i Bloggen legges inn fortløpende. Så er det et innlegg du ikke finner, søk etter det litt lenger nede på høyre side).

Viser arkivet for august, 2012

En smak av ureist honning

God morgen! Jeg fikk en melding etter gårsdagens utsending av rapidbladet. Veronica har noen bevingende ord om honningglassene. De må være rene og uten etiketter. Det blir fryktelig mye jobb på birøktgruppa om de skal rengjøre glass og fjerne etiketter før vår utsøkte økologiske og ureiste honning fylles i.

Så har du noen rene pene glass i 250 / 500 grams størrelse så ta de med å sett de på bordet på sitteplassen.

Bildet øverst er forøvrig fra en liten meditasjonsstund jeg hadde på sitteplassen. Medbragt varmt vann, litt honning fra fjorårets produksjon og litt mynte fra urtehagen 3 meter unna ble noen minnerike munnfuller med ureist mattlykke.

Kaffe og te må drikkes av ordentlige kopper for å skape en opplevelse. Det å drikke av papp er kun en nødløsning i dette ble min favorittkopp med myrulldekor fra Valdres benyttet. Det ble ikke bare drikke men også en opplevelse.

tea leaves
tea loves
loves tea
lives tea
leaves tea?
never.
~Uniek Swain

Matnyttig seminar: Mat og jord der du bor

På dagtid er det seminar, på kvelden er det inspirasjonssamling med MAJOBO Glimt; man kan melde seg på begge eller en av delene av programmet. Andelshaverne Jolien Perotti og Siri Mittet vil også delta og snakke om hhv. andelslandbruk og drømmen om et liv på et småbruk og omstilling Sagene

MAJOBO seminaret har blant annet følgende på programmet:

  • Trädgårdsmester Lars Krantz forteller om Rosendals Trädgård og Wij Trädgård i Sverige
  • Amy Fransceschini forteller om Victory Gardens og Soil Kitchen prosjektene i San Francisco
  • Niels Christian Geelmuyden kåserer om sannheten på bordet
  • Anya Kamenskaya forteller om Young Farmer Movement og The Greenhorns prosjektene i USA; hvordan de jobber med å aktivt rekruttere unge amerikanere til å bli bønder
  • Mer: vi får høre om bl.a. nasjonale mål for kortreist og økologisk mat, andelslandbruk i Norge, visjoner om urban dyrking og fakta fra dagligvarehandelen

På kveldstid blir det MAJOBO glimt; her får en lang rekke bemerkelsesverdige MAJOBO hage- og matproduksjonsprosjekter vise seg frem. Uformell setting som følges av musikk og åpen bar. Fullstendig program for glimtene se her.

Tid og sted: 30. august 2012, DogA (Norsk Design-og Arkitektursenter) Hausmanns gate 16, Oslo
Pris: Ordinær/ student: 980,-/550,- Kveldsarrangement MAJOBO glimt: 150,-

For mer informasjon og påmelding: http://gaia-agenda.no/index.html

Videresend gjerne denne invitasjonen til andre du tror ville være interesserte
Velkommen!